Wonen in Ermelo / Harderwijk

Het woongebied Hof van Gelre ligt aan de noordkant van Ermelo, aan de oostkant van de Harderwijkerweg. U woont hier rustig en heeft toch alles binnen handbereik. De centra van zowel het ontspannen dorp Ermelo als de bruisende stad Harderwijk zijn vlakbij. Beide gemeenten bieden alle faciliteiten die u nodig heeft. En dan die natuur!

Ermelo trekt jaarlijks talrijke bezoekers. Zij genieten er van de rust en ruimte die het dorp en de omliggende natuur bieden. Ook Harderwijk is een geliefde bestemming. Dit is te danken aan het gezellige historische centrum met ruim winkelaanbod, de prominente ligging aan het water (met heerlijk stadsstrand!) en de uitstekende eetgelegenheden.

Na een dag eropuit is het heerlijk thuiskomen in de villa van uw dromen. Hof van Gelre biedt u die bijzonder kans, in een kleinschalige woonomgeving.

Ermelo

‘De Groene Parel van de Veluwe’

Het mooie dorp Ermelo is bijzonder geliefd vanwege de bossen, de heidevelden en het dorpse centrum. Met de Veluwe in de voortuin is Ermelo een geweldige plek om te wonen, werken én recreëren. Ermelo ligt aan het Veluwe Massief, een gebied van 2400 ha. met bossen en heidevelden. Een geweldig aanbod van mogelijkheden voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers en om paard te rijden.

Er is genoeg te ontdekken in de omgeving, zoals het Romijns marskamp en de Ermelose schaapskooi, die onderdak biedt aan 400 Veluwse Heideschapen. Nabij Ermelo ligt kasteel Staverden, waar u meteen een bijzondere sfeer ervaart. De combinatie van rijke historie, karakteristieke opstallen, schitterende tuinen en de aanwezigheid van witte pauwen, maken deze locatie tot een unieke belevenis.

Door de gunstige ligging en het ondiepe water van het Wolderwijd (Randmeren) is Strand Horst één van de beste surf- en kitesurflocaties van Nederland en zelfs van Europa. Strand Horst ligt in Ermelo en heeft meerdere zandstranden, ligweiden en voorzieningen voor een heerlijk dagje aan of op het water.

Heerlijk Harderwijk

Harderwijk is een stad om te ontdekken. En die op verschillende manieren verrast! Neem de historische binnenstad met zijn talrijke bezienswaardigheden, zoals stadsmuur, het Linnaeustorentje met Academiepoortje, de Catharinakapel en de Grote Kerk. En natuurlijk de Vischmarkt, zonder meer één van de mooiste pleinen van Nederland. Harderwijk is een voormalige Hanzestad. En dat zie je!

Wat er allemaal is te doen in Harderwijk?

Meer dan genoeg! Misschien komt het door de ligging tussen bos en water. Misschien door de veelzijdige en gezellige binnenstad. Of door de creativiteit en inzet van ondernemers en evenementenorganisatoren… In Harderwijk is altijd wel iets te beleven.